Mataró Notícies

El Corte Inglés tindrà la llicència d'obres concedida abans del 9 de gener de 2012

El Corte Inglés tindrà la llicència d'obres concedida abans del 9 de gener de 2012

Eli Solsona

El Corte Inglés ja ha demanat la llicència d’obres a l’ajuntament per construir el centre comercial al carrer Biada. Ara, el consistori té fins el 9 de gener per concedir el permís. Un cop obtinguda la llicència, el Corte Inglés té un termini màxim de dos anys per començar les obres. Tot apunta, però, que els treballs començaran durant el 2012. Serà en aquell moment, quan es posi la primera pedra, que l’operador comercial haurà de pagar el milió i mig d’euros corresponent a la llicència. Uns diners que se sumaran als 19 milions 200mil euros que encara hi ha pendents de l’operació de compravenda del solar de Can Fàbregas (d’un total de 24 milions d’euros que pagarà el Corte Inglés pels terrenys del Carrer Biada). Aquest ingrés es farà efectiu quan se signi la venda del solar, que es preveu que es pugui fer a principis de gener, tal i com ha explicat a Mataró Ràdio la regidora d’urbanisme, Montse Rodríguez.

Rodríguez explica amb satisfacció que aquesta petició de llicència d’obres significa un pas més, i ja molt definitiu, per a la vinguda del Corte Inglés a la ciutat. La regidora d’urbanisme també ha explicat que l’ajuntament fa mesos que està treballant amb els tècnics del Corte Inglés per tenir-ho tot a punt i poder signar l’operació de compra-venda del solar tan aviat com sigui possible.

A principis de tardor el Corte Inglés ja va demanar la llicència comercial a la Generalitat. El centre comercial està previst que es construeixi al solar situat al carrer Biada amb la Ronda Alfons XII. Ocuparà una superfície aproximada de 23.000 metres quadrats i generarà a l’entorn d’un miler de llocs de treball.