Mataró Notícies

El PP tomba al Senat una moció de CiU que reclamava l'arbitratge pels afectats per les preferents de Caixa Laietana

El PP tomba al Senat una moció de CiU que reclamava l'arbitratge pels afectats per les preferents de Caixa Laietana

Eli Solsona

El PP tomba al Senat la moció de CiU en què es reclamava que els afectats que van bescanviar les participacions preferents per accions, entre els quals s’hi troben els 4.500 casos de Caixa Laietana, poguessin acollir-se a l’arbitratge. La moció de CiU ha estat rebutjada pels 152 vots en contra del PP, l’única formació de l’hemicicle que ha votat en contra. El senador de CiU, Josep Lluís Cleries, que és qui ha defensat la moció, ha retret al PP “haver rescatat bancs, però en canvi no estar al costat de les famílies que han perdut els estalvis de tota una vida”.

El Senat s’ha manifestat negativament sobre aquesta qüestió una setmana després que una delegació mataronina encapçalada per l'alcalde es desplacés fins a Madrid per explicar la situació als partits del Congrés i a la defensora del poble, i per reclamar que els 4.500 afectats de Caixa Laietana que havien bescanviat les preferents per accions poguessin acollir-se a l’arbitratge. Durant aquesta trobada, el PP va comprometre’s a “estudiar” el cas d’aquests afectats.

Aquest dimarts, l'alcalde Joan Mora s'ha reunit amb el fiscal en cap de Catalunya i amb el director de Consum i Territori de la Sindicatura de Greuges per exposar-los la situació.