Mataró Notícies

La zona blava de Mataró és de les més cares de Catalunya

La zona blava de Mataró és de les més cares de Catalunya

Eli Solsona

Mataró és una de les ciutats catalanes amb la zona blava més cara, segons un estudi publicat pel diari Regió7. Segons les dades publicades per aquest rotatiu, la capital del Maresme se situa en sisena posició, per darrere de Barcelona, Manresa, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Vic. El preu de l’estacionament rotatori a Mataró se situa entre 1,56€ i 1,63€ l’hora. La regidora de via pública, Núria Calpe, explica que el preu de la zona blava és un instrument de gestió del trànsit que determina cada ajuntament en funció de la política de mobilitat que vulgui dur a terme. També afegeix que la tarifa ha de cobrir les despeses de gestió del servei i també contribuir a finançar les actuacions per millorar l’ús de la via pública. En definitiva, Calpe reconeix que hi ha poblacions amb una tarifa més baixa que Mataró, però adverteix que cal tenir en compte els horaris i també les zones per a residents.

 

Respecte a la tarifa aprovada per aquest any 2012, Calpe recorda que s’han establert dos preus diferents en funció del carrer on es trobi la plaça d’aparcament de rotació. La tarifa de per minut ha augmentat tres cèntims respecte el 2011 –ara costa 0,027€- però fruit d’una al•legació del PSC, s’ha previst una segona tarifa més econòmica, de 0,026€ per als estacionaments en zona blava situats al carrer Isern, Ronda Prim, carrer Biada o Torrent, entre d’altres. L’objectiu, fer més atractives aquestes places que estan infrautilitzades.

 

La regidora de Via Pública també explica que el Pacte de Mobilitat 2002-2021 contempla l’equiparació de preus de la zona blava amb les tarifes de l’aparcament públic, una equiparació prevista pel 2021. En aquest sentit, explica que ara l’estacionament rotatori en superfície encara està 30 cèntims per sota.

 

Durant aquest 2012 el govern estudiarà la taxa de la zona blava per corregir-ne les possibles disfuncions i racionalitzar-la al màxim. Una al•legació que va fer la CUP i que l’executiu de Mora va estimar parcialment.
 

Etiquetes: