Mataró Notícies

Protesta dels treballadors de Mataró Bus per l'acomiadament del seu representant de CCOO

Protesta dels treballadors de Mataró Bus per l'acomiadament del seu representant de CCOO

Cristina Salad

El sindicat Comissions Obreres acusa l’empresa concessionària de Mataró Bus d’aplicar pràctiques abusives i contra els drets dels treballadors, que han acabat amb l’acomiadament del representant sindical de CCOO a la companyia. Els treballadors de Mataró Bus es van manifestar ahir al Ple, on van exigir la readmissió del president del comitè d’empresa. Ho van fer amb pancartes on es podia llegir “acomiadament indegut”, “no hi ha servei públic sense drets” o “prou repressió sindical a Mataró Bus”. Jordi Tomàs, representant de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, va prendre la paraula durant l’Audiència Prèvia per demanar a l’Ajuntament que, com a titular del servei, actuï com a mediador en aquest conflicte laboral.

De fet, els treballadors amenacen amb començar una sèrie de mobilitzacions que aniran a més i no pararan fins a la readmissió del treballador acomiadat, tal com asseguren els representants sindicals.

La regidora de Via Pública i Servei Públic, Núria Moreno, va respondre a les reclamacions dels treballadors, tot afirmant que han demanat explicacions a l’empresa per aquest acomiadament. Moreno els va emplaçar a una reunió que han de mantenir aquest divendres per tractar aquesta qüestió.

Ja el 2015, els treballadors de Mataró Bus havien denunciat pressions de la direcció de l’empresa perquè complissin horaris i freqüències que van assegurar els treballadors era impossible complir.