Mataró Notícies

Duran i Lleida: "Han embrutat encara més una campanya que ja era bruta i barroera"

Duran i Lleida: "Han embrutat encara més una campanya que ja era bruta i barroera"

Eli Solsona

La defensa aferrissada a Artur Mas i Jordi Pujol arran de la denúncia de corrupció centra el míting central de CiU a la comarca, celebrat aquest dissabte a Mataró. En un Casal Aliança ple a vessar, el secretari general de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, ha condemnat la reacció de la resta de partits després de la publicació d’un informe a El Mundo en el qual s’acusa Mas i Pujol de tenir comptes personals a Suïssa. Duran i Lleida ha sentenciat que li sap “molt de greu” que hi hagi dirigents que “donin més credibilitat a un informe que ningú coneix que no pas al President de Catalunya”. Pel líder democristià, les acusacions del Mundo i la reacció de la resta de formacions “han embrutat encara més una campanya que ja era bruta i barroera”.

En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde, Joan Mora, encarregat d’encetar el míting. Ha assegurat posar “la mà al foc pel president” i ha sentenciat que “ja n’hi ha prou de calúmnies i d’insídies”. Mora, que també ha dit que “ja no ens conformem només amb el pacte fiscal, sino que volem una Catalunya lliure que pugui decidir”, ha fet una crida a "respondre aquestes calúmnies en positiu, amb vots i democràcia".

D’altra banda, Duran i Lleida ha explicat que CiU defensa que Catalunya tingui estructures d’estat perquè “l’estat ens ha fallat” i ha defensat el dret que té el país “a defensar quin vol que sigui el seu futur” i, ha afegit, “això no hauria de fer por”. El secretari general de CiU també ha reivindicat la feina dels emprenedors i ha acusat PP i PSOE de “no entendre” la manera de treballar dels catalans perquè, ha dit, només coneixen “l’economia del subsidi i la de l’especulació”.

Al míting central de CiU també hi han intervingut els candidats comarcals Joan Morell i Benet Maimí. Morell ha explicat que l’estat propi permetrà “tenir més instruments per sortir de la crisi i mantenir l’estat del benestar” i, Maimí, ha reclamat una majoria excepcional perquè “res serà el que era després d’aquestes eleccions”.