Mataró Notícies

Els mataronins ja poden decidir a què es destina el pressupost participatiu

Foto: Ajuntament de Mataró

Els mataronins ja poden decidir a què es destina el pressupost participatiu

Clara Sanchez

A hores d’ara, l'Ajuntament ha registrat un nombre important de propostes per decidir la inversió dels 500.000 euros del pressupost participatiu. Així ho ha assegurat a Mataró Ràdio el regidor de Participació, Quim Fernández. Recordem que es tracta d’una iniciativa per escollir a quines actuacions es destinaran aquests 500.000 euros del pressupost de l’any que ve. Tot plegat es recull a la plataforma "Decidim Mataró". Fernández assenyala que tot i que hi ha força propostes, encara són pocs els mataronins inscrits per poder emetre els seus vots en la fase final. Una fase que tindrà lloc a finals d’any i per tant els mataronins i mataronines majors de 16 anys empadronats a la ciutat encara tenen temps per registrar-se i poder decidir quina és la millor opció per destinar aquesta part del pressupost.

La primera fase del procés s’ha centrat en la presentació de propostes. Cada idea ha de tenir un cost màxim de 250.000 euros i la poden presentar persones que estiguin o no empadronades a la ciutat. Així es té en compte tota aquella gent que treballa, estudia o passa temps a Mataró. A partir d’avui dia 27 és el torn del suport dels ciutadans. Cada proposta ha de comptar amb un mínim de 125 suports per superar aquesta fase i cada ciutadà només podrà emetre 5 vots. A partir d'aquí, el procés passarà en mans del Consell de Ciutat on es validaran 12 propostes seguint els criteris de competència municipal, que no es contradiguin amb plans aprovats, que siguin propostes viables a nivell tècnics i econòmic i que respectin els marcs jurídics. Aquestes 12 propostes finalistes se sotmetran a votació des del 27 de novembre fins el 14 de desembre. Cada ciutadà empadronat a Mataró podrà votar, amb un valor de 500.000 euros, les propostes que també aniran associades al seu cost.

Les propostes més votades de tot aquest procés participatiu es portaran a terme fins a exhaurir els 500.000 euros destinats a aquesta inversió. A més a més no es podran executar fins que no s'hagi aprovat el pressupost del 2018 del qual depèn aquesta xifra.