Mataró Notícies

Els treballadors de Mataró Bus voten fer fora el Comitè d'Empresa

Els treballadors de Mataró Bus voten fer fora el Comitè d'Empresa

Betty Doñate

En resposta, els treballadors de Mataró Bus detallen que han presentat al Departament de Treball de la Generalitat una acta de l’assemblea i una altra acta d’incidències, on es detalla com va transcórrer la sessió, juntament amb un informe de la policia. Segons asseguren els empleats, tot el que van fer és legal i per molt que els sindicats ho impugnin afirmen que no guanyaran.

Els treballadors de Mataró de Bus van decidir ahir en assemblea revocar el seu Comitè d’Empresa, que lideren CCOO, la UGT i la CGT. Més de la meitat de la plantilla està descontenta amb aquests sindicats, perquè, entre d’altres coses, han denunciat davant de l’Ajuntament que pateixen un estrès laboral que, segons la majoria dels treballadors, no existeix.

Després d’haver manifestat aquest descontent i de veure que no se’ls feia cas, la plantilla va organitzar ahir a la nit aquesta assemblea pel canvi de comitè, que va tenir com a resultat 47 vots a favor de revocar l’organisme, 4 en contra i un vot en blanc. El següent pas serà ara portar el resultat de la votació al Departament de Treball i convocar eleccions per triar nous delegats sindicals.  Aquest sector de Mataró Bus espera que el nou Comitè d’Empresa tingui en compte la majoria, com ha explicat a Mataró Ràdio Javier Donoso.   

Aquest treballadors volen deixar clar que la revocació no té res a veure amb l’acomiadament de José Antonio Lara, afiliat a Comissions Obreres. Segons Donoso, el que volen és la pau social a Mataró Bus.

La celebració de l’assemblea d’ahir a la nit va requerir de presència policial. Els treballadors van votar davant de la direcció de l’empresa i diversos afiliats sindicals van protestar, precisament, perquè això no estaria permès.