Mataró Notícies

Balanç positiu de la Festa al Port, que es podria fer dos cops l'any

Balanç positiu de la Festa al Port, que es podria fer dos cops l'any

MataróNotícies.cat

La Festa al Port es podria fer dos cops l'any. Així ho ha confirmat la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén, que valora molt positivament la sisena edició, celebrada el passat cap de setmana. Per això es planteja repetir l'esdeveniment que permet potenciar la zona portuària i el front marítim. Una de les propostes que està sobre la taula seria obrir i tancar la temporada estival amb aquesta Festa perquè consideren que mobilitza molta gent, permet fomentar el contacte amb el mar i el propi Port i, empreses i entitats nàutiques, augmenten clients, socis i voluntaris. Des de la gerència del Port de Mataró encara no s'ha confirmat la notícia, tot i que valoren molt positivament la Festa.

La Festa al Port va esgotar totes les inscripcions on-line per a accedir a qualsevol de les més de 3.000 places per a activitats que s'hi oferien. Entre les sortides en vela, caiac, pàdel surf, big pàdel surf, motos aquàtiques, el llaüt Sant Ramon, el rem, les golondrines o el vaixell de pesca i les atraccions infantils es van comptabilitzar un total de 2.952 places de 14 activitats diferents. La que més èxit va tenir va ser la de les motos aquàtiques. Per contra, els viatge amb la Golondrina Dofijet no va omplir les places disponibles a les hores del migdia. Un dels arguments principals, apunta Dolors Guillén, va ser la calor.

El Mercat Mariner d'aquest any va comptar amb 10 tallers per a nens, 9 espectacles itinerants de pirates i 6 activitats externes com festes de l'escuma o llançada de globus. Per altra banda, la primera edició de la Mostra Nàutica també consideren que va ser molt exitosa en totes i cadascuna de les 9 entitats i empreses nàutiques que es van establir a les carpes.