Mataró Notícies

Consell Comarcal i Trànsit difonen un programa de suport a víctimes d'accidents

Consell Comarcal i Trànsit difonen un programa de suport a víctimes d'accidents

Eli Solsona

Acord entre el Consell Comarcal del Maresme i el Servei Català de Trànsit perquè l’administració comarcal s’adhereixi al sistema d’informació i atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit. El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha volgut deixar clar que es tracta d’un servei d’orientació i informació a les víctimes, no pas d’un servei terapèutic. Aregio ha detallat que amb aquest servei es pretén tractar la prevenció, l’actuació quan es produeix un accident i també la reparació i restitució dels qui han patit l’accident.

Aregio ha insistit en la necessitat de prevenir els accidents de trànsit però també la necessitat que l’administració estigui al costat de les víctimes. En aquest sentit, aquest servei vol ser de proximitat, per facilitar orientació jurídica i psicològica a tots aquells que hagin patit un sinistre a la carretera perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un accident de trànsit. En el mateix sentit s’ha expressat el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

Aquest servei es va posar en marxa el mes de març. Des d’aleshores s’han signat convenis amb cinc consells comarcals i amb 12 ajuntaments de capitals de comarca. De moment s’ha atès més de 350 consultes relacionades amb l’àmbit jurídic i social. Es posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 20 h. Si es prefereix, es pot consultar i obtenir informació sobre els recursos disponibles al web victimestransit.gencat.cat.