Mataró Notícies

L’esfondrament del carrer Sant Antoni ha costat, de moment, 200.000€ a l’ajuntament

L’esfondrament del carrer Sant Antoni ha costat, de moment, 200.000€ a l’ajuntament

Eli Solsona

L’ajuntament ha pagat factures per valor de 200.000 euros des que es va esfondrar el número 36 del carrer Sant Antoni, el passat 29 de març. Aquests diners corresponen a tasques com per exemple el desenrunament de la casa esfondrada, o al pagament d’hotels dels veïns que han estat desallotjats com a conseqüència del sinistre. Des que va caure la casa, el consistori s’ha fet càrrec d’aquestes despeses de manera subsidiària fins que no es dirimeixin les responsabilitats de l’esfondrament. La regidora de Via Pública i Mobilitat, Núria Calpe, explica que a aquests 200.000 euros cal afegir-hi altres costos que encara no s’han valorat com per exemple la vigilància policial ininterrompuda que es va posar al carrer Sant Antoni durant pràcticament un mes.

Pel que fa a l’estudi geotècnic que determinarà les causes de l’esfondrament, estarà enllestit a finals de maig i que, aleshores, serà el moment d’interposar demandes. Aquest informe també determinarà l’estat del subsòl i si cal fer alguna actuació per consolidar-lo. Núria Calpe explica també que se segueix negociant amb les asseguradores del promotor, l’aparellador i l’arquitecte perquè comencin a fer-se càrrec de part de les despeses derivades de l’esfondrament. Una negociació que Calpe confia que arribi a bon port.

D’altra banda, les asseguradores han manifestat la voluntat de negociar per arribar a un acord que eviti anar als jutjats.