Mataró Notícies

L'Ajuntament posarà un perímetre de seguretat durant Les Santes

L'Ajuntament posarà un perímetre de seguretat durant Les Santes

Marta Gómez Castellà

Un perímetre de seguretat bloquejarà l'entrada de vidre a La Riera i la Plaça de Santa Anna durant el Desvetllament Bellugós i el No n'hi ha Prou! de Les Santes. En els darrers anys ja s'han implementat dispositius especials de seguretat que s'amplien aquest 2017 amb unes mesures mai vistes a la ciutat durant la Festa Major. Des de Cultura Mataró asseguren que els dispositius especials s'efectuen per minimitzar els riscos de la festa a causa del volum de participació, les característiques de l'espai on es desenvolupen aquests dos actes i el tipus d'activitat que s'hi programa.

Els controls garantiran l'aforament i la seguretat i supervisaran que ningú entri envasos de vidre o d'altres objectes i materials que es puguin considerar perillosos pel bon funcionament dels actes.

La nit del 25 de juliol comptarà, doncs, amb 12 controls d'accés al perímetre restringit als principals carrers que dónen accés a La Riera i la Plaça de Santa Anna. Prop de 500 persones conformaran el dispositiu format per Policia Local, Mossos d'Esquadra, seguretat privada, preventiu sanitari, neteja viaria, personal tècnic, Protecció Civil, bombers, ADF's i personal auxiliar.

Pel que fa a la nit del 28, amb el No n'hi ha prou! les mesures de seguretat es repetiran però el dispositiu es reduirà a tant sols quatre accessos, seran els que permeten arribar directament a La Riera a l'alçada de l'Ajuntament.

El dispositiu de seguretat de Les Santes s'amplia també pel que fa a les mesures sanitàries durant l'Escapada a Negra Nit amb incorporació de més punts d'assistència sanitària fixe i més parelles itinerants de tècnics sanitaris. S'instal·laran també barreres físiques que no permetin l'accés amb vehicles a determinats espais amb alta concentració de persones.