Mataró Notícies

Mataró reclama a la Generalitat que mantingui totes les línies a les escoles de la ciutat

Mataró reclama a la Generalitat que mantingui totes les línies a les escoles de la ciutat

Eli Solsona

El ple reclamarà als serveis territorials d’ensenyament que facin pública amb celeritat la planificació escolar per al curs que ve. Aquesta proposta ha arribat al ple arran del dubte de si Ensenyament tancarà o no una línia de P3 a l’escola Joan Coromines el setembre que ve. Tots els grups han mostrat la seva preocupació al respecte i han reclamat al govern municipal que s’imposi davant dels serveis territorials per evitar el tancament de cap línia i, així, evitar un augment de la ràtio. Així ho han manifestat la CUP, ICV i el PSC. 

Plataforma per Catalunya ha expressat el seu suport a la petició d’aquesta planificació i, el PP, per la seva banda, considera que no n’hi ha prou amb una planificació anual i n’ha reclamat una a més llarg termini. El portaveu, José Manuel López, ha alertat que ara el problema de la ràtio es té a primària, però d’aquí a uns anys si no s’ha previst, arribarà a secundària.

Per la seva banda, el regidor d’ensenyament, Pere Galbany, ha explicat la planificació que té l’ajuntament de cara al curs que ve. Ha reconegut que estan a l’espera de conèixer el posicionament dels serveis territorials, però ha explicat que davant del dubte de la hipotètica desaparició d’una línia a l’escola Joan Coromines, ja ha demanat que no tanquin cap línia a cap escola per evitar l’augment d’alumnes per classe.

El punt s’ha aprovat per unanimitat.