Mataró Notícies

Nous serveis i millores d'accessibilitat i vigilància a les platges de Mataró

Foto: Ajuntament de Mataró

Nous serveis i millores d'accessibilitat i vigilància a les platges de Mataró

Betty Doñate

La ciutat de Mataró ha millorat l’accessibilitat i ha instal·lat nous serveis a les platges per a aquesta temporada d’estiu. Entre les principals novetats d’aquest any, s’han habilitat a les platges del Varador i del Callao quatre noves línies de vida, és a dir les cordes especials que s’utilitzen per sortir de l’aigua. També s’ha instal·lat nou lavabo auto rentable al passeig marítim, entre el Centre Natació Mataró i el pas soterrani de Sant Elm, i una nova piràmide doble de corda de jocs infantils davant de la platja del Callao. Precisament, l’alcalde, David Bote, ha visitat avui la platja del Callao i ha fet una valoració molt positiva tant de les millores d’accessibilitat i dels nous serveis de les platges com de la temporada d’estiu.

Una hora més de socorrisme a la platja cada dia

Les quatre platges de Mataró també són aquest any més segures, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb la Creu Roja. Fins a l’inici del curs escolar, és a dir fins al 12 de setembre, hi haurà una hora més de socorristes cada dia a les platges. S’hi estaran des de les deu del matí fins a les set de la tarda per controlar que tot va bé a les platges de Varador, Callao, Sant Simó i Ponent.

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de la Creu Roja a Mataró compta amb tres punts d’assistència sanitària, dues torres i tres cadires de vigilància i un mòdul d’intervenció sanitària, en aquest cas a Sant Simó, tot plegat per garantir la seguretat durant la temporada d’estiu.

Totes les platges disposen de dues cadires amfíbies per facilitar el bany adaptat a les persones amb problemes de mobilitat. I les platges del Varador i del Callao tenen dos desfibril·ladors connectats al servei d’emergències 112.