Mataró Notícies

Protestes de part de la plantilla durant l'acte del Dia de la Policia Local

Protestes de part de la plantilla durant l'acte del Dia de la Policia Local

MataróNotícies.cat

Les protestes i reivindicacions centren el Dia de la Policia Local. Els agents han tornat a manifestar-se amb xiulets, crits i pancartes, aquest migdia a les portes del Tecnocampus, on s’ha celebrat l’acte anual de reconeixement a la feina feta pels membres del cos. És una nova mostra de l’enuig i del malestar que es viu entre la plantilla del cos policial. Ja dijous passat es van manifestar a les portes de l’Ajuntament i avui han repetit l’acció. Mentre això passava a les portes i la plaça del parc tecnològic, a l’interior de la sala d’actes de l’equipament, l’intendent major de la Policia Local, Mateo Sánchez, ha fet aferrissada defensa de la feina dels comandaments policials. Comandaments als que els agents acusen de maltractaments verbals, tracte indigne i humiliant. Durant el seu parlament, el cap de la Policia Local de Mataró també s’ha referit a les protestes dels membres del cos considerant que algunes d’aquestes protestes són justes, però lamentant que algunes s’hagin magnificat, a parer del màxim representant del cos policial. 

Per la seva banda, la regidora de Via Pública, Núria Moreno, també s’ha referit a les protestes dels membres de la plantilla de la policia. Durant el seu parlament ha afirmat que Mataró necessita una policia comunitària i és cap aquí on ha d’anar el nou model policial de la ciutat que s’ha de treballar. En aquest sentit ha apuntat que cal trobar un punt mig entre les necessitats del servei i les reclamacions que aquests dies fan els treballadors. Els canvis i la solució dels problemes és responsabilitat de tots els actors implicats, ha sentenciat la titular de Via Pública.

Com cada any, l’acte celebrat aquest migdia ha servit per reconèixer la feina feta pels agents de la policia i fer el lliurament de condecoracions i felicitacions públiques.