Mataró Notícies

Amat garanteix a Mataró que tot Catalunya podrà votar pel referèndum

Un moment de l'acte de l'ANC al Foment.

Amat garanteix a Mataró que tot Catalunya podrà votar pel referèndum

Clara Sanchez

El diputat de Junts pel sí al Parlament de Catalunya, Oriol Amat, ha afirmat a Mataró que encara que hi hagi municipis on els seus ajuntaments no hagi confirmat la seva col·laboració amb el referèndum, el govern català ho té tot previst i els ciutadans disposaran d’espais per poder emetre el seu vot. Aquest seria el cas de Mataró, on recordem que l’alcalde, David Bote, va manifestar fa mesos que l’Ajuntament no cediria espais per fer el referèndum per la independència. Amat ha pronunciat aquestes paraules en un dels actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per apropar a la ciutadania els detalls de la consulta de l’1 d’octubre. A Mataró, la cita s’ha celebrat al Foment Mataroní i ha aplegat més de 200 persones.

Com a més d’un centenar de municipis de tot Catalunya, a Mataró s’han volgut donar detalls de la llei que el Govern de la Generalitat pretén aprovar d’aquí a poc perquè es desenvolupi la consulta de l’1d’octubre amb totes les garanties. La campanya “garanties.cat” vol ser una plataforma per facilitar als diputats poder explicar-se sobre el desplegament que s’organitza per celebrar el referèndum, i a l’hora, pretén garantir tota la informació als ciutadans sobre aquesta consulta, de primera mà.

Pel que fa a la comarca del Maresme, El Masnou, Arenys de Munt, Malgrat de Mar, Cabrils, Arenys de Mar i Pineda de Mar han estat també municipis escollits per escoltar l’explicació del referèndum, en cites que tindran lloc fins a finals d’aquest mes de juliol.

L'acte celebrat per l'ANC a Mataró va ser presentat per la periodista de m1tv Eugènia Güell.