Mataró Notícies

CiU vol que Can Cruzate sigui "el Guggenheim de Mataró" per revitalitzar el casc antic

CiU vol que Can Cruzate sigui "el Guggenheim de Mataró" per revitalitzar el casc antic

Elisabet Solsona

El grup municipal de CiU Mataró vol que Can Cruzate es converteixi en un edifici singular que actuï com el Guggenheim. Aquesta proposta llençada per la regidora d’Urbanisme, Núria Calpe, és un exemple de com CiU vol revitalitzar el Casc Antic. Calpe ho ha dit durant un dinar amb la premsa en què CiU ha explicat que precisament una de les seves prioritats en aquest mandat és potenciar el Casc Antic per convertir-lo en un dels principals pols d’atracció de la ciutat, tan a nivell comercial com a nivell turístic. De fet, era una de les seves propostes electorals. El cap del grup municipal i primer tinent d’alcalde, Quim Fernàndez, ha explicat que, per aconseguir-ho, durant aquest any el govern ja tirarà endavant un Pla Estratègic d’impuls del Centre Històric.

Fernàndez ha recordat que, de cara a aquest 2017, el pressupost municipal ja preveu una inversió total de 632.000 euros per al casc antic. Aquest diners es desglossen en una partida per al Pla Estratègic (230.000€), una inversió de 200.000€ pel Cafè Nou i altres partides per posar al dia equipaments culturals com Can Serra, Ca l’Arenas o Can Marfà. Per Fernàndez, donar un impuls al comerç ha de ser la prioritat.

Durant aquest dinar, CiU també va recordar que des del govern ja s’estan implementant mesures per intentar reactivar l’economia, posant condicions perquè es puguin crear nous comerços i amb una política impositiva “controlada”. D’altra banda, els nacionalistes també van recordar que durant el 2016 es van incrementar un 400% els recursos per a polítiques socials d’habitatge i pobresa energètica.