Mataró Notícies

El Corte Inglés, més lluny

El Corte Inglés, més lluny

Marc Rodriguez Sedano

L’alcalde, David Bote, assegura que la sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) per l’afer Can Fàbregas, esborra deu anys de feina i posa molt difícil l’arribada del Corté Inglés a Mataró. Es tracta d'una noticia gens bona, en paraules de l’alcalde, qui ha afegit que faran tot el possible per aconseguir que el centre comercial pugui instal·lar-se a Mataró, malgrat els impediments jurídics. Bote ha afegit que els serveis jurídics de l’Ajuntament intentaran recórrer la sentència i interposar un recurs de cassació mentre estudien les possibilitats urbanístiques per fer viable que El Corte Inglés i Can Fàbregas i Caralt convisquin en la mateixa parcel·la.

Segons ha explicat Bote, l’objectiu ha estat sempre dotar Mataró i el centre de la ciutat d’una locomotora comercial i per això s’ha insistit en l’illa de Can Fàbregas. Ara, la sentència anul·la el planejament del Pla de Millora Urbana de la Ronda Barceló-Illa Fàbregas que es va aprovar el 2007. Una qüestió que deixa l’Ajuntament a l’espera de la decisió que pugui prendre el centre comercial, que encara no s’ha pronunciat sobre la qüestió, precisament perquè sempre ha estat a l’espera de la resolució judicial.

La intenció del consistori és esgotar tots els recursos possibles per mantenir l’acord amb el Corte Inglés, malgrat és possible que s’hagi de tornar la fàbrica de Can Fàbregas i Carat al seu punt original i reconstruir-la de nou. Un trasllat que compta amb una previsió de muntatge d’1,6 milios d'euros i que tiraria per terra el trasllat inicial de la fàbrica, que en el seu dia va suposar un cost d’1,8 milions d'euros.

La sentència és fruit del recurs que va interposar l’Assemblea Pagesa contra la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal que va aprovar la conselleria de Territori i Sostenibilitat del Govern Català el passat 2013.