Mataró Notícies

El Mataró Bus tanca l'any 2016 amb una aportació municipal inferior a la prevista

El Mataró Bus tanca l'any 2016 amb una aportació municipal inferior a la prevista

Marta Gómez Castellà

Aprovar la liquidació del servei Mataró Bus per l'any 2016 no va ser fàcil al Ple Municipal passat. I és que la majoria de grups de l'oposició van recordar al govern les reiterades queixes dels treballadors.

El servei del Mataró Bus es presta amb un règim de concessió que consta en un contracte firmat el 2009 i que, passats cinc anys, es va prorrogar per un període de dos anys més amb l'objectiu i propòsit de reflexionar sobre el Pla de Mobilitat de la ciutat. Per l'exercici de 2016 l'aportació municipal estava prevista per 3.737.173,49 euros tot i que finalment va ser de 400 mil euros menys. Uns números que des del govern valoraven molt positivament i vinculaven a l'increment del 9 per cent del passatge d'aquest servei.

Malgrat tota la polèmica que va generar aquest punt i que la majoria de formacions van vincular amb la problemàtica de condicions que tenen treballadors i empresa, es va acabar permetent la liquidació (després de més d'una hora de debat) amb els vots favorables del govern, el Partit Popular i Ciutadans, l'abstenció d'ERC-MES i el vot en contra de la resta de formacions.