Mataró Notícies

El PP ensenya el pacte signat amb CiU per demostrar-ne la seva autenticitat

El PP ensenya el pacte signat amb CiU per demostrar-ne la seva autenticitat

Eli Solsona

24 hores després d’haver trencat relacions amb el govern, el PP fa públic l’acord de govern signat amb CiU el passat 14 de juliol. El document està signat pel cap del grup municipal del PP, José Manuel López, i pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, que va signar per ordre de l’alcalde, Joan Mora.

S’hi explica que és voluntat de totes dues parts “treballar conjuntament des del govern de la ciutat per aconseguir aquelles fites que permetin el desenvolupament de Mataró”. També s’hi detalla que tots dos grups compartiran responsabilitats de govern; que al PP li correspondrà una tinença d’alcaldia i que ocuparà responsabilitats com a competències de govern en els àmbits d’obres, serveis i manteniment; via pública; medi ambient i sostenibilitat i esports.

El document també comprometia el PP a “votar favorablement totes les propostes de govern relacionades amb el dia a dia de la ciutat”, i marcava un calendari: els acords es farien efectius “com a data límit al ple ordinari del mes de novembre”, una data que podria modificar-se de comú acord entre totes dues parts. S’hi anunciava també que, mentre no es fes efectiu l’acord, "el govern mantindria informat el PP amb la celebració de reunions quinzenals de totes aquelles qüestions que afectessin a la ciutat, en especial les referents a competències que en el futur havien d’esdevenir responsabilitats del PP”.

L’acord detallava també que només tindria vigència en cas que el govern “aconseguís aprovar majoritàriament el cartipàs” que es va portar a ple el 14 de juliol, data en què es va signar l’acord.

El PP ha decidit fer públic l'acord signat amb CiU hores després que l'alcalde, Joan Mora, hi treiés validesa assegurant que "havia estat un malentès perquè la ciutat ens necessita a tots" i que assegurés que abans de tancar un acord definitiu, "es signen molts documents pel camí".
 

Etiquetes: