Mataró Notícies

El PSC denuncia que els Pressupostos de la Generalitat "tornen a maltractar el Maresme"

Alícia Romero i Núria Moreno, durant la roda de premsa

El PSC denuncia que els Pressupostos de la Generalitat "tornen a maltractar el Maresme"

Oriol Debat

Els pressupostos de la Generalitat de 2017 tornen a maltractar, un cop més, Mataró i la comarca del Maresme. Així ho ha expressat la diputada socialista Alícia Romero en una roda de premsa que coincideix amb el debat dels pressupostos de la generalitat. En aquest sentit, La Generalitat proposa 9 milions d'euros d'inversió per aquest 2017 a Mataró i 21 a la comarca, uns 71 euros per habitant que contrasten amb els 136 euros per habitant que es destinaran a Sant Cugat. A més, explica Romero, que dels 21 milions destinats al Maresme, una part important són per emortitzar el préstec que s’està pagant per la inversió que es va fer amb l’Hospital de Mataró. És per això que els socialistes presenten 50 esmenes als pressupostos referents a la comarca, 12 d'elles de Mataró.

Algunes de les propostes giren entorn de l’educació i la sanitat. En educació, Mataró vol compromís per part de la Generalitat en la construcció de 2 escoles-institut. als barris de Cerdanyola i Rocafonda. També el compliment dels terminis de la construcció de l'escola Angeleta Ferrer i planificar la construcció d'un nou edifici per a l'escola Joan Corominas. Demanen també un augment de les figures del vetllador per a determinades escoles públiques de la ciutat.

Per la seva part la regidora de Via Pública i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, ha demanat que els nous pressupostos contemplin la convocatòria d’oposicions pel cos de Mossos d’Esquadra. Una reivindicació que fa anys que realitza la ciutat, que es troba per sota de la ràtio d’agents per habitant. Pel que fa a la sanitat, el PSC lamenta que no hi hagi cap aportació extraordinària per a salvar el dèficit històric amb  l'Hospital de Mataró. També demanen la millora de les instal·lacions d'urgències del Punt d'Atenció Continuada al CAP de la Gatassa.

Entre d'altres peticions, també es demana iniciar ales obres de reforma del Casal de Joves de Plaça Espanya, millores a la Residència d'avís a l'Icass i finalitzar un punt de les obres dels accessos de la C32 que tanquin aquest projecte que està millorant la mobilitat a la zona.