Mataró Notícies

El PSC reafirma a Mataró el seu rebuig al referèndum independentista

Meritxell Batet conversant amb Miquel Iceta

El PSC reafirma a Mataró el seu rebuig al referèndum independentista

Betty Doñate

El TecnoCampus de Mataró ha acollit aquest cap de setmana la segona Escola d’Estiu del PSC. En la trobada, els socialistes catalans han abordat qüestions com l’estratègia a seguir de cara a les properes eleccions o com assolir un desenvolupament econòmic sostenible. Però sobretot han reafirmat el seu rebuig al referèndum per la independència del proper 1 de octubre. En aquest sentit, l’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha manifestat que ell no està disposat a cedir cap espai municipal per poder fer les votacions del referèndum.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat uns dels ponents d'aquesta segona Escola d'Estiu del partit. El líder dels socialistes catalans ha insistit que l’única alternativa a la independència és la tercera via o federalisme i ha recordat la necessitat d'establir un diàleg i d'aconseguir que es pugui reformar la Constitució. 

Els socialistes catalans també han analitzat a Mataró com aplicar polítiques educatives en un context de desigualtats socials. Precisament, el fet que s’hagi parlat d’educació ha estat un dels motius pels quals s’ha triat el TecnoCampus de Mataró per celebrar aquesta segona Escola d’Estiu del PSC. Ho ha explicat el primer secretari del socialistes mataronins, Juan Carlos Jerez, qui ha afegit que l’Escola d’Estiu del PSC ha estat un èxit pel que fa a la participació i al nivell de les ponències que s’hi han ofert.