Mataró Notícies

Ensenyament no reobre la segona línia de l’escola Joan Coromines

Ensenyament no reobre la segona línia de l’escola Joan Coromines

Eli Solsona

Ensenyament no reobre la segona línia de l’escola Joan Coromines. La consellera Irene Rigau ho ha comunicat aquest dijous a la nit durant la reunió que ha mantingut amb l’alcalde i representants de tots els grups municipals a l’Ajuntament de Mataró. Rigau, que ha vingut fins a la capital del Maresme per “tractar el tema obertament degut al malestar” que s’havia generat, ha volgut insistir en el fet que la Generalitat no vol tancar l’escola Joan Coromines però considera que, ara per ara, “és millor deixar una única línia”. La consellera ha explicat que han estat analitzant la preinscripció i ha sentenciat que, malgrat la insistència mostrada fins a última hora i malgrat la resolució aprovada al Parlament, “tècnicament no es pot obrir aquesta segona línia”. Ha assegurat que, malgrat es tanqui un grup de P3, es confia en el projecte educatiu del Coromines, un projecte que volen que sigui “d’èxit” però que ara s’haurà de conformar amb “consolidar aquesta única línia”.

La consellera també ha justificat la decisió al•legant que la demanda de primària està patint una davallada -per la caiguda de la natalitat i també per les baixes que hi ha durant el curs (ha explicat que 203 alumnes s’han donat de baixa al llarg de l’últim curs a la ciutat)- i que, en canvi, s’haurà d’anar augmentant progressivament l’oferta de secundària. En aquest sentit, ha assegurat que tots els escenaris estan oberts i no ha descartat que en un futur, l’escola Joan Coromines però també l’Angeleta Ferrer, puguin acabar convertint-se en un institut-escola.

Fent referència a l’Angeleta Ferrer, Rigau no ha volgut donar un calendari d’inici d’obres del nou edifici perquè no ha volgut “anunciar una data” que no té la seguretat “que pot complir”, però s’ha compromès a accelerar en tot el que pugui la rehabilitació de l’antiga fàbrica del paper del carrer Lepanto-Churruca.

Irene Rigau ha explicat que les nou famílies que havien posat l’escola Joan Coromines com a única opció rebran assessorament personalitzat per trobar una altra escola per als seus fills. Una vintena de pares i mares s’han esperat a la porta de l’Ajuntament i, indignats davant la decisió de no reobrir la segona línia de P3, han escridassat la consellera quan ha marxat del consistori.