Mataró Notícies

Es redueixen els delictes en l'últim any a Mataró

Es redueixen els delictes en l'últim any a Mataró

Clara Sanchez

Es redueixen en un 3’8% els delictes registrats a Mataró. Una disminució que s’ha experimentat del juliol del 2016 al juny del 2017. Unes dades que s’han presentat aquest dijous a la reunió semestral de la Junta Local de Seguretat, que s’ha celebrat al centre Cívic Cerdanyola. Disminueixen els delictes, però l’altra cara de la moneda són els robatoris amb violència i/o intimidació, que han experimentat una remuntada del 4,8% (han passat de 599 a 628), sobretot per un increment de les estrebades i fets que tenen lloc a l’espai públic. Com dèiem, el conjunt dels delictes registrat s’ha reduït en un 3’8%. Han baixat els delictes contra el patrimoni i també contra les persones. Si ens fixem en els detalls, s’han reduït notablement els robatoris amb força (en un 22%) tant a l’interior de vehicle, en habitatges (una xifra que s’ha reduït en un 35%), en establiments i en empreses.  La valoració de les dades la fa l’alcalde David Bote.

En l’àmbit de la seguretat viària, ha crescut el nombre d’atropellaments en més d’un 8 per cent, però han disminuït el nombre d’accidents i de ferits. Com a resposta a aquest elevat índex d’atropellaments que han tingut lloc durant el 2016, la Policia Local ha posat en marxa durant la primera meitat d’aquest 2017 una campanya específica de prevenció. En els primers 6 mesos de l’any el nombre d’atropellaments s’ha reduït gairebé en un 20%.

La Junta de Seguretat Local s’ha celebrat al Centre Cívic de Cerdanyola i també ha tractat la seguretat al barri. Recordem que el passat cap de setmana van tenir lloc diferents incidents, el més greu, una baralla entre dos homes que van resultar ferits, un d’ells de gravetat. L’Ajuntament ja va convocar dilluns passat una reunió extraordinària del Consell Territorial de Cerdanyola.  Segons l’alcalde cal seguir treballant i mantenen el compromís per la tranquil·litat al barri.

D’altra banda, la Junta Local de Seguretat ha servit per presentar la nova Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local que treballa en la prevenció i seguretat de les ocupacions d’habitatges. Durant els primers tres mesos de feina, la Unitat ha efectuat 54 intervencions en pisos ocupats, amb 13 denúncies penals, 35 investigats, 2 expulsions d’estrangeria i 10 intents d’ocupació impedits in fraganti.

En aquesta trobada també s’ha presentat el dispositiu de seguretat ciutadana i civisme per a Les Santes 2017. Es preveuen 21 dispositius específics per als actes amb més risc o presència multitudinària. Els actes més importants es cobriran amb dotacions d’entre 20 i 40 efectius.