Mataró Notícies

Front comú de tots els grups municipals de l’Ajuntament contra la instal·lació dels dos macroprostíbuls

Front comú de tots els grups municipals de l’Ajuntament contra la instal·lació dels dos macroprostíbuls

Sergi Ruiz

Front comú de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró en contra la instal·lació dels dos macroprostíbuls a la ciutat. Una unitat escenificada en una Junta de Portaveus on s’han analitzat les actuacions a realitzar per evitar l’arribada d’aquests dos bordells. En la posterior compareixença de premsa, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha agraït el suport de tots els partits del consistori i ha reiterat el rebuig contra aquest tipus de negoci. La regidora d’Urbanisme, Núria Calpe, ha detallat que la sentència del Tribunal Suprem impedeix que es reguli la instal·lació d’aquest tipus d’establiment mitjançant una ordenança municipal. Per aquest motiu, des de la regidoria s’està estudiant incorporar els dos articles suspesos de l’ordenança a la normativa urbanística de planejament.

Unes modificacions que no tindrien caràcter retroactiu i que, per tant, només es podrien aplicar en la sol·licitud de futures llicències per a desenvolupar aquest tipus de negoci. Tot i això, Calpe ha assegurat que les llicències demanades l’any 2010 estan caducades, ja que per aquest tipus d’activitat s’estableix un termini de cinc anys per iniciar l’activitat. En no haver obert en aquest termini, la llicencia és nul·la. Una nul·litat que segons Calpe va ser confirmada en seu judicial.

Durant la compareixença de premsa, Calpe també ha explicat que la sentència del Tribunal Suprem encara no és ferma perquè el Tribunal ha de dictar una providència de fermesa de la sentència i ho ha de notificar a l’Ajuntament a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Un cop notificat, l’Ajuntament ho ha de publicitar en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Fins que arribi el moment, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha assegurat que seguiran treballant per endurir la normativa.