Mataró Notícies

Joan Herrera: "Complir els objectius de dèficit és un suïcidi"

Joan Herrera: "Complir els objectius de dèficit és un suïcidi"

Eli Solsona

Joan Herrera considera que és un “suïcidi” complir els objectius de dèficit. El secretari general d’ICV-EUiA ho ha afirmat a Mataró, des d’on ha dit que “cal una estratègia envers Madrid i envers Brussel•les” per dir que “no complirem aquests objectius de dèficit”. Segons Herrera, cal fer una reordenació dels pagaments i modificar la llei catalana i espanyola d’estabilitat pressupostària perquè “abans de pagar els bancs o Abertis, potser caldria pagar altres coses com el concert de les entitats del tercer sector”. El líder ecosocialista s’ha mostrat també molt contundent reclamant la fi de les retallades, de les quals ha dit que, “a més de ser injustes, s’ha demostrat que són inútils”.

Respecte els casos de corrupció que estan esclatant en les últimes setmanes, Herrera considera que cal prendre “mesures enèrgiques”. Per l’ecosocialista haurien de ser els mateixos imputats qui decidissin “apartar-se de la política des del minut zero”, i no un consens entre partits. També ha afegit que “cal aprovar d’una vegada mesures concretes contra la corrupció” i ha retret a CiU, ERC i PSC haver votat en contra de les que s’han proposat al Parlament.

Joan Herrera ha fet aquestes declaracions durant el Plenari comarcal d’ICV, que ha servit per a presentar els documents preassemblearis de cara a l'Assemblea Nacional de la formació, que tindrà lloc el proper mes d'abril.