Mataró Notícies

Joan Herrera (ICV): "Els responsables de les preferents han d'assumir responsabilitats"

Joan Herrera (ICV): "Els responsables de les preferents han d'assumir responsabilitats"

Eli Solsona

“Cal que els responsables d’haver venut les preferents assumeixin responsabilitats polítiques i, si s’escau, penals”. Així ho ha demanat el líder d’ICV, Joan Herrera, des d’un acte de la formació celebrat a Mataró. El coordinador nacional i president del grup parlamentari ecosocialista considera que l’escàndol de les preferents és “només la punta de l’iceberg” d’una època “en què ens ho volen treure tot”, “ens retallen drets però s’ajuda a la banca a canvi de res”.

Herrera també s’ha referit al cas Bárcenas. Considera que evidencia que “el PP és un partit corrupte” i que “no només hi ha una poma podrida, sino que s’ha podrit tot el cistell”. Ha equiparat el cas de l’extresorer del PP amb el Cas Palau dient que “és el mateix” i ha reclamat que l’exigència amb esclarir el Cas Bárcenas sigui la mateixa que per esclarir el Cas Palau.

El coordinador nacional d’ICV ha participat en una trobada en què s’han posat sobre la taula temes com l’atur, pensions, retallades, dació en pagament, rescat a la banca... L’acte s’ha celebrat al centre cívic del Pla d’en Boet i hi ha assistit un centenar de persones.