Mataró Notícies

L’Hospital de Mataró tindrà un nou quiròfan el primer trimestre de 2018

L’Hospital de Mataró tindrà un nou quiròfan el primer trimestre de 2018

Cristina Salad

L'Hospital de Mataró disposarà d'una nova sala d’operacions el primer trimestre de 2018 que es construirà en el marc del Pla Estratègic posat en marxa pel Consorci Sanitari del Maresme pel període 2017-2020. Així ho ha explicat el director gerent del centre, el doctor Ramon Cunillera, durant una trobada amb la premsa, en la que ha avançat que una de les línies a potenciar i consolidar és l’augment de l’activitat quirúrgica al centre. Per fer-ho calen canvis organitzatius i estructurals que es transformen en la necessitat de construir més quiròfans en els quals poder fer més intervencions. 
El primer d’ells, s’obrirà durant el 2018 i es construirà amb recursos propis, el cost serà d’uns 300mil euros, però el Pla Estratègic contempla obrir-ne tres en total.  

El passat 2016 es van realitzar pràcticament 10mil operacions a l’hospital de Mataró, un 20% més que en anys anteriors. Aquest any l’activitat quirúrgica s’incrementa en 375 intervencions més i es fa necessari ampliar el bloc quirúrgic per poder treballar. 
D’altra banda, el Consorci Sanitari del Maresme aborda en aquest Pla Estratègic línies de treball i d’acció emmarcades en els canvis que patirà la població en els propers anys. Sobretot en el que es refereix a la cronificació de malalties en una població cada vegada més envellida. Segons els estudis, en 20 anys els majors de 85 anys seran el doble que els que hi ha avui dia. 

“En Ruta”, nom que han posat al Consorci Sanitari del Maresme al Pla Estratègic que s’està començant a desenvolupar també es marca l’objectiu de convertir-se en hospital universitari. En la redacció del projecte hi han intervingut 200 persones, 180 professionals de l’Hospital i 20 ciutadans a títol individual.