Mataró Notícies

La biblioteca Antoni Comas, a punt a l'estiu

La biblioteca Antoni Comas, a punt a l'estiu

Eli Solsona

La biblioteca pública Antoni Comas es posarà en funcionament a l’estiu. Així ho ha explicat el regidor de cultura, Joaquim Fernàndez. Ha explicat que les obres de rehabilitació de l’antic edifici de l’Escorxador ja han finalitzat. Ara queda pendent dotar de mobiliari la biblioteca i, també, arranjar els entorns. En aquest sentit, Fernàndez ha apuntat que a través de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona s’està a punt d’aconseguir el finançament per a comprar el mobiliari i per a poder arranjar els entorns –una inversió de 617.000 euros i 598.000 euros, respectivament-, i que, segons els càlculs del govern, al final d’aquest primer semestre o a principis del proper s’inaugurarà la segona biblioteca pública de la ciutat.

El projecte comporta la urbanització interior del recinte que envolta la Biblioteca Antoni Comas i l’adequació dels accessos de vianants a les diverses dependències que conformen l’equipament. Les obres preveuen el tancament del recinte de l’Escorxador, amb accés per a l’EB Els Menuts i al restaurant dels Capgrossos des del carrer de Francisco Herrera, i a la biblioteca des del carrer d’Enric Prat de la Riba.
L’espai a urbanitzar té una superficie de 7.550 m². Pel que fa al paviment, serà de peces de pedra artificial buixardada i els remats de sauló. Els grups d’arbres i les dues palmeres que ja hi ha a la zona es mantenen però es delimitaran amb murets de planxa d’acer. El recinte quedarà enllestit amb la instal•lació de l’enllumenat públic i el mobiliari urbà.

 

El Museu del Gènere de Punt, haurà d'esperar

L’altre projecte cultural pendent d’enllestir-se és la instal•lació del Museu del Gènere de Punt a la nau petita de Can Marfà. La crisi econòmica, però, ha fet que el projecte s’hagi endarrerit més del previst. Tot i que al pressupost de 2012 hi ha una partida per a destinar personal que comenci a treballar-hi, la inversió que s’ha de fer és considerable i no es pot afrontar ara mateix. El regidor de cultura, Joaquim Fernàndez, considera que Can Marfà “no es pot convertir en un magatzem de màquines” (en referència a les màquines tèxtils de la Fundació Vilaseca).

Les obres de rehabilitació de la nau petita de Can Marfà van estar subvencionades amb els fons Zapatero.

 

El regidor de cultura, Joaquim Fernàndez, va fer aquestes declaracions durant el recorregut pels equipaments culturals gestionats per l'IMAC. Una visita celebrada aquest dissabte al matí a la qual van assistir-hi els membres del Consell Rector de l'IMAC i diversos regidors de l'Ajuntament.