Mataró Notícies

La Generalitat estudiarà com es pot recuperar la connexió directa entre Mataró i l'Aeroport

La Generalitat estudiarà com es pot recuperar la connexió directa entre Mataró i l'Aeroport

MataróNotícies.cat

El grup socialista al Parlament de Catalunya arrenca al govern de la Generalitat el compromís d’intentar recuperar viatges directes de Mataró a l’Aeroport del Prat. A través de la diputada mataronina Alícia Romero, el PSC ha presentat una proposta de resolució, en el que és l’enèsim intent de reconnectar Mataró amb l’Aeroport. En declaracions a Mataró Ràdio, Romero ha reconegut que la posada en marxa de l’alta velocitat va comportar problemes en les infraestructures ferroviàries i es fa difícil recuperar el volum de viatges que havia tingut la línia R1, però “si existeix la possibilitat real de recuperar aquests trajectes cal fer-ho, encara que sigui difícil”. Per això, el PSC ha reclamat resultats en tres mesos. Un punt aprovat per unanimitat per tots els grups parlamentaris.

La diputada  també va demanar revisar la zona tarifària de Mataró. Romero explica que el fet que Mataró passés de la zona tarifària 3 a la zona 2 permetria un estalvi en la compra del bitllet d’entre el 30% i el 40%. Una mesura que vol pal·liar el greuge comparatiu amb els usuaris d’altres municipis veïns fins la implantació de la T-Mobilitat a tot Catalunya. Especialment si es té en compte que la línia del Maresme és la més utilitzada, amb una mitjana diària de 20mil passatgers.

Dues reivndicacions històriques de la capital del Maresme que el consistori mataroní va tornar a reclamar en dues Declaracions Institucionals el mes de gener i de març.