Mataró Notícies

La Generalitat no pagarà les ajudes pendents de la Llei de Barris

La Generalitat no pagarà les ajudes pendents de la Llei de Barris

Eli Solsona

Mataró no rebrà les ajudes de la llei de Barris que té pendents de cobrar de la Generalitat. L’alcalde, Joan Mora, lamenta l’anunci fet pel govern de la Generalitat. El portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, justifica aquests impagaments per l’estat de la tresoreria de la Generalitat i ha assegurat que s’està treballant per millorar la situació. Joan Mora, al seu torn, ha explicat que l’ajuntament no rebrà les quantitats consignades el 2011 ni tampoc les previstes per aquest 2012 en concepte de Llei de Barris. En aquest sentit, l’alcalde ha lamentat que cada “dos per tres tenim sorpreses”, fent referència a aquest anunci de la Generalitat, que se suma a la prohibició d’endeutament de Rajoy i a les subvencions que havien d’arribar per a projectes de Nova Ciutadania i que s’han vist reduïdes dràsticament.

El secretari d’Habitatge, Carles Sala, va explicar també que s’havia informat els consistoris amb projectes pendents de rebre recursos que aquest any seria “realment difícil” realitzar els pagaments. El govern de la Generalitat assumeix el 50% del cost de les obres i, el juny de 2011, ja va anunciar que la Llei de Barris quedava en suspensió. Joan Mora ha explicat també que ara, davant d’aquest nou panorama, caldrà estudiar quins projectes pendents es poden tirar endavant.

Cerdanyola i Rocafonda són els dos verals de la ciutat als quals se’ls va atorgar la Llei de Barris. Entre les actuacions que s'han tirat endavant destaca, per exemple, el nou parc de Rocafonda.