Mataró Notícies

La Llei de Barris de Cerdanyola posa el punt i final amb el 99% dels projectes acabats

La Llei de Barris de Cerdanyola posa el punt i final amb el 99% dels projectes acabats

Eli Solsona

El Projecte d’Intervenció Integral de Cerdanyola arriba al punt i final amb un 99% de compliment. La Llei de Barris es va començar a aplicar en aquest veral mataroní el 2005 i, set anys després, s’ha donat per finalitzada. En total s’han invertit 7,5 milions d’euros, pagats al 50% entre Generalitat i Ajuntament. Aquests diners han permès fer intervencions al barri com per exemple construir el Centre de Formació Permanent Tres Roques i el Casal de la Gent Gran Oriol Batista, i també altres actuacions a la via pública com la reurbanització de l’Avinguda Puig i Cadafalch. El president del Consell Territorial de Cerdanyola, Joaquim Fernàndez, fa un bon balanç de la Llei de Barris però admet que destinar només 100.000 euros a projectes socials ha estat insuficient.

Comparant els projectes que s’han fet a Rocafonda també amb la Llei de Barris, Joaquim Fernàndez considera que a Cerdanyola s’hauria d’haver fer més èmfasi en temes de convivència i civisme. Fernàndez però, reconeix que en el moment en què es va adjudicar la Llei de Barris a Cerdanyola, el 2005, el context social i econòmic era diferent, anterior a la crisi econòmica i, per tant, es van prioritzar altres qüestions a l’hora de triar els projectes a desenvolupar en aquest veral.

Tres Roques ha acollit aquest dimecres l’última reunió del Comitè d’avaluació i seguiment del Projecte d’intervenció integral de Cerdanyola.