Mataró Notícies

L'Ajuntament estudia reforçar amb altres suports les multes fotogràfiques

L'Ajuntament estudia reforçar amb altres suports les multes fotogràfiques

Marc Rodriguez Sedano

L’Ajuntament defensa el foto-vermell i assegura que el sistema de fotografies per posar multes és totalment fiable. La regidora de Via Pública, Núria Moreno, ha aclarit que la sentencia del jutge no posava en dubte el sistema de multes, per a conductors que se salten el semàfor en vermell, sinó que, en aquest cas concret, el jutjat va concloure que les proves fotogràfiques aportades no eren suficientment clares. És per això que, de cara al futur, l’ajuntament considerarà aportar noves proves visuals, perquè, tal com explica Moreno, el sistema de foto-vermell també grava en vídeo digital i això, diu la regidora, esvairia tots els dubtes sobre la infracció i el número de matrícula del vehicle en qüestió.

Moreno també ha deixat clar que el sistema de gravació i fotografies pertany al consistori i que el servei no forma part de cap empresa privada. A més, ha afegit que, si Mataró compta amb tres foto-vermell, és per evitar que els vehicles circulin a més velocitat de la permesa en punts claus i potencialment perillosos. De fet, segons Moreno, el sistema tampoc es va implantar per recaptar diners ja que les infraccions han disminuït respecte a anys anteriors.

La regidora de Via Pública també ha explicat que, al llarg d’aquest anys, han rebut moltes altres sentències relacionades amb el mateix tema que no han qüestionat el mitjà probatori. Això sí, segons Núria Moreno, el que mai no s’ha posat en dubte és la fiabilitat del sistema foto-vermell.