Mataró Notícies

L'Ajuntament estudiarà la possibilitat de crear una funerària municipal

L'Ajuntament estudiarà la possibilitat de crear una funerària municipal

MataróNotícies.cat

L'Ajuntament estudiarà la possibilitat de crear una funerària municipal.  El govern de Mataró farà l'estudi a petició dels grup d'ICV-EUiA, però avança la dificultat del procés, tenint en compte que l’empresa que té la concessió ara mateix encara té per endavant molts anys de contracte.  L'estudi ha de servir per analitzar la viabilitat d'aquesta instal·lació municipal perquè s'acabi amb el monopoli del sector, segons els ecosocialistes, que volen que a Mataró puguin oferir-se preus més assequibles i un servei de qualitat. És per això que reclamen que s'estudiï jurídica i econòmicament aquesta possibilitat, per intentar seguir el mateix camí que es planteja a Barcelona amb el govern d'Ada Colau. La idea és que aquesta funerària municipal competeixi amb les dues grans empreses del sector que hi ha a la comarca del Maresme.

Des del consistori es comprometen a fer aquesta anàlisi, tot i que – diuen- el procés serà difícil, tenint en compte els anys de concessió que encara li queden a l'empresa líder del sector funerari a la ciutat. De la mateixa manera, afegeixen que la realitat econòmica de Mataró és prou complexa com per plantejar municipalitzar un servei com aquest els propers anys.

ICV-EUiA celebra igualment la decisió del consistori i resten a l'espera dels resultats de l'estudi. Els ecosocialistes consideren que és un pas endavant per la municipalització del servei i per treballar cap a la lliure competència del sector funerari.