Mataró Notícies

L'AMTU alerta que l'Ajuntament haurà de pagar un 10% més pel Mataró Bus

L'AMTU alerta que l'Ajuntament haurà de pagar un 10% més pel Mataró Bus

Cristina Salad

L’AMTU, l’associació de Municipis amb Transport Urbà alerta que els ajuntaments, com el de Mataró, hauran de pagar un 10% més pel transport públic. Una càrrega impositiva que fins ara no existia i que deriva d’una modificació de la llei de l’IVA aprovada l’any 2015. Fins ara, les aportacions que fan els ajuntaments a les empreses que gestionen el transport públic urbà estaven exemptes de pagar aquest impost. Ara, l’Agència Tributària reclama aquest 10% en concepte d’impostos. En el cas de Mataró, per exemple, l’Ajuntament aporta tres milions sis-cents mi euros a l’empresa que gestiona el Mataró Bus, si prospera aquesta càrrega hauria de pagar 360.000€ per aquesta reforma de l’IVA.

Davant d’aquesta situació l’AMTU formada per gairebé un centenar de municipis catalans i dos consells comarcals ha presentat una queixa davant l’Agència Tributària. L’han formulat al secretari d’estat d’Hisenda amb qui s’han reunit per demanar al govern que modifiqui la llei de l’IVA amb urgència. La titular de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró ha mostrat la seva discrepància perquè s’hagi de pagar aquest 10% d’IVA, perquè s’està reclamant per una subvenció per a un servei que és d’interès general i busca la millora dels serveis públics.

De tota manera, Mataró no ha rebut a hores d’ara cap requeriment de l’Agència Tributària en aquest sentit i està a l’expectativa de saber la resolució sobre la queixa formulada per l’AMTU.