Mataró Notícies

L'auditoria al servei de recollida de brossa i neteja viària descarta cap frau

L'auditoria al servei de recollida de brossa i neteja viària descarta cap frau

Cristina Salad

L’auditoria feta al servei de recollida de la brossa i la neteja viària no ha detectat cap indici de frau en el contracte de la brossa. Així ho determina aquest informe encarregat el passat mes de novembre i que era un compromís del govern municipal per analitzar la situació del contracte de la brossa adjudicat el 2014 a FCC per un termini de vuit anys. L’estudi ha analitzat els serveis fets en el període que va de maig a 2015 a desembre de 2016 i conclou que no s’ha detectat cap indici que indiqui que l’empresa hagi intentat evadir les inspeccions i que tampoc hi ha duplicitats en els costos dels serveis prestats. De tota manera, si s’han detectat petites discrepàncies en la facturació que la regidora d’Espai Públic, Núria Moreno, ha minimitzat perquè diu que es tracta de petits desajustos a nivell comptable i que suposen uns 61 mil euros en tot el període estudiat.

Malgrat les dades positives que ha deixat l’informe, l’Ajuntament farà passar auditories a tots els grans contractes. Seran inspeccions exhaustives que hauran de passar cada any. Pel que fa al contracte de la brossa, les mesures que preveu el govern per millorar la transparència del servei passen per la creació d’un observatori de la Neteja que haurà de presentar resultats cada trimestre, també s’incrementen els mecanismes de control, un reforç del servei d’inspecció i control amb tres nous inspectors i l’auditoria anual que farà una empresa externa. Ho ha explicat el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez.

L’estudi es va encarregar a partir de la polèmica en la que es va veure implicat Fomento de Construcciones y Contratas a finals del passat 2016, pel frau en els contractes de la neteja viària i la recollida de la brossa a Barcelona i Badalona.

El contracte de la brossa es va adjudicar el 2014 per un import de 61 milions d’euros. El novembre passat, el ple de l’Ajuntament va aprovar introduir millores al contracte de la brossa augmentant el quantitat de la concessió en un 3.45%.