Mataró Notícies

Mataró aprova per àmplia majoria el Llibre Blanc de la Cultura

Mataró aprova per àmplia majoria el Llibre Blanc de la Cultura

Marta Gómez Castellà

Una de les iniciatives impulsades a través de la participació ciutadana que ha tirat endavant l'Ajuntament de Mataró, ha estat el Llibre Blanc de la Cultura de la ciutat. En el Ple Municipal del mes de febrer, celebrat dijous passat, el document es va votar a favor de totes les forces polítiques excepte Ciutadans, que s'hi va abstenir. El Llibre Blanc de la Cultura pretén establir els nous reptes culturals de la ciutat, un document que permetrà determinar objectius, línies d'actuació i projectes estratègics en matèria de polítiques culturals pels propers anys. Joaquim Fernández, regidor de Cultura, va explicar que durant el treball previ del document s'ha elaborat una diagnosi del panorama cultural local. Per tirar-la endavant a través de la participació ciutadana van organitzar 10 tallers on hi van participar 123 persones, 48 entrevistes individuals, 2 jornades participatives amb 4 taules de debat o una enquesta al web de cultura que van contestar 68 persones, a més d'altres propostes i anàlisis. Ara, aquesta diagnosi planteja diferents objectius.

Precisament els equipaments culturals és el que van criticar alguns dels partits polítics que creuen que aquesta versió del Llibre Blanc de Cultura està massa centralitzada al voltant de l'Ajuntament. Juan Carlos Ferrando és el portaveu de Ciutadans i, José Manuel López, el del Partit Popular.

Algunes de la resta de formacions van voler posar el seu gra de sorra per ser 'crítics', deien, i exposar 'mancances' al document. Escoltem Anna Salicrú d’ERC-MÉS, Carme Polvillo de la CUP i Esteve Martínez d’ICV-EUiA.

Amb l'aprovació del document es planteja crear la Taula del Llibre Blanc, vinculada al Consell de Cultura perquè s'encarregui de fer el seguiment i avaluació de les accions que es tirin endavant. De cara al 2019, quan el mandat actual hagi acabat, es farà una revisió del document, resultat d'un Pacte per la Cultura local.