Mataró Notícies

Mataró crearà una Taula de Treball d'Habitatge Cooperatiu

Mataró crearà una Taula de Treball d'Habitatge Cooperatiu

Marta Gómez Castellà

Mataró crearà una Taula de Treball d'Habitatge Cooperatiu amb la finalitat d'impulsar la promoció d'habitatge de lloguer assequible, la promoció del model de cessió d'ús, la promoció de la rehabilitació energètica i l'impuls de nous règims de tinença diferents a la propietat privada. El Ple Municipal del mes de juliol va aprovar la proposta liderada per ICV-EUiA i la CUP amb el suport d'ERC-MÉS i Volem Mataró i els vots a favor del PSC i CiU.

El Model de Cessió d'ús es basa en una cooperativa d'usuaris i habitatges on la propietat dels immobles resideix en mans de la cooperativa. A la vegada, els membres socis de la cooperativa es beneficien d'un ús indefinit i transferible de l'habitatge a canvi d'una entrada inicial al pis i una quota mensual assequible. Des de l'oposició, consideren que pot ser una bona opció però troben contradictori que els partidaris de la municipalització apostin ara pel sistema cooperativista i volen que l'Ajuntament tiri endavant els mecanismes urbanístics necessaris per evitar les bombolles de preus. Així ho han manifestat José Manuel López, líder PP Mataró i Mònica Lora, líder Plataforma per Catalunya.

Amb l'aprovació d'aquesta proposta el consistori es compromet també a realitzar un estudi sobre la disponibilitat de solars municipals i també d'edificis de propietat municipal en desús que puguin cedir-se per a projectes d'habitatge cooperatiu.