Mataró Notícies

Mataró estudia avançar mensualitats de 2013 per compensar l'absència de la paga de Nadal

Mataró estudia avançar mensualitats de 2013 per compensar l'absència de la paga de Nadal

Eli Solsona

L’ajuntament estudia avançar mensualitats de l’any que ve als funcionaris municipals i els treballadors d’organismes autònoms per intentar pal.liar la impossibilitat de pagar l'extra d'aquest Nadal degut al Reial Decret que ho impedeix. El govern –i també el PP- s’han sumat a la proposta del PSC, PxC, ICV i la CUP que plantejava cercar, dins la legalitat, vies per efectuar el pagament. La regidora d’atenció i administració ciutadana Carolina Soler ha explicat que es mirarà de fer un avançament d'alguna paga de l’any que ve, tenint en compte que el decret llei prohibeix abonar la del 2012 però, en canvi, no fa cap referència al pagament de les retribucions dels anys vinents.

Soler ho ha explicat en una sala de sessions plena a vessar de funcionaris i treballadors públics de l’ajuntament. La presidenta del comitè d’empresa, Marta Loire, ha intervingut al ple per retreure a l’alcalde que no hagués complert amb l’acord aprovat el dia 7 de novembre en el qual es reclamava que s’abonés al personal, com a mínim, la part meritada de la paga extra.

L'alcalde Joan Mora ha recordat també que el Reial Decret impedeix el pagament de la paga de Nadal i ha afegit que la setmana vinent es podria tenir una solució definitiva respecte la possibilitat d’avançar mensualitats de 2013.