Mataró Notícies

Mataró inicia els tràmits per reclamar judicialment sobrecostos injustificats del Rengle

Mataró inicia els tràmits per reclamar judicialment sobrecostos injustificats del Rengle

MataróNotícies.cat

L'alcalde David Bote encarrega a l'interventor i al secretari municipal engegar gestions amb els serveis jurídics externs de l'Ajuntament per una possible acció judicial pel sobrecost de l'edifici de negocis del Rengle. Així ho ha ordenat Bote mitjançant un decret d'alcaldia després que el peritatge realitzat apunti a que no hi ha justificació per una quantitat que supera el milió sis-cents mil euros. La xifra, en un primer informe fet públic el setembre de 2016, apuntava a 268.000 euros injustificats, però amb el nou peritatge la quantitat s'ha multiplicat. 

Aquest segon peritatge detalla que dels 8,2 MEUR de sobrecostos n'hi ha una part que respon a millores en les façanes, l'estructura i el sistema de climatització de l'obra, però una part propera 1,7 M d'euros serien "imprevistos", una situació que el perit titlla de "desproporcionada"

L'informe que elaboraran el secretari i l'interventor de l'Ajuntament, d'acord amb els advocats, haurà de definir quina quantitat, en quin tribunal i contra qui cal presentar la reclamació. A més, les conclusions que en resultin s'elevaran a l'Oficina Antifrau en nom de la "transparència i retiment de comptes

PUMSA  va construir l'edifici entre els anys 2007 i 2010 i va costar gairebé 27 milions d'euros, uns 8 milions més del previst.