Mataró Notícies

Mataró recorda Miguel Ángel Blanco 20 anys després de ser assassinat per ETA

Mataró recorda Miguel Ángel Blanco 20 anys després de ser assassinat per ETA

Betty Doñate

Mataró ha recordat aquest migdia Miguel Ángel Blanco, el regidor del Partit Popular a l’Ajuntament d’Ermua assassinat fa vint anys per ETA. L’alcalde, David Bote, ha presidit una concentració davant de l’Espai Social Vista Alegre i el primer tinent d’alcalde, Quim Fernàndez, ho ha fet a la Plaça de l’Ajuntament. Amb aquests dos actes, que han inclòs la lectura d’un manifest i un minut de silenci, el consistori ha volgut retre un homenatge a Blanco i a totes les víctimes del terrorisme a Espanya.

El primer tinent d’alcalde, Quim Fernández, era regidor de Convergència i Unió el 12 de juliol del 1997, el dia que tota Espanya va estar pendent del segrest de Blanco a mans d’ETA. Aquella tarda, Mataró va celebrar un Ple especial. Fernández ha recordat el moment en què es va saber que els terroristes havien disparat dos trets a la nuca al regidor d’Ermua i van baixar a la porta de l'Ajuntament a fer un minut de silenci. Miguel Ángel Blanco va morir hores després, la matinada del 13 de juliol.

Un dels altres regidors que també va viure aquell dia a Mataró va ser el popular José Manuel López, l’encarregat de llegir el manifest avui a la Plaça de l’Ajuntament. López ha explicat que la mort de Miguel Ángel Blanco va impactar-li tant que aquell mateix dia va fer-se militant del PP. Aquella tarda, estava amb l’aleshores regidor popular Joan López i tres joves militants més.

Precisament, el PP de Mataró ha organitzat una concentració també avui per recordar Miguel Ángel Blanco. Serà a dos quarts de set de la tarda a la Plaça Francisco Tomás y Valiente, davant dels Jutjats. Membres de Noves Generacions del PP llegiran un manifest de la Fundació Miguel Ángel Blanco.