Mataró Notícies

Mataró vol reduir en un 40% les emissions de CO² el 2030

Font: Radio Pego

Mataró vol reduir en un 40% les emissions de CO² el 2030

Marc Rodriguez Sedano

L’Ajuntament de Mataró treballa aquests dies en l’elaboració del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC), amb el que la ciutat vol acomplir l’objectiu de la Unió Europea de reduir en un 40% les emissions de CO² de cara al 2030. Aquest pla d’acció inclourà una estimació de les emissions de diòxid de carboni, una avaluació de vulnerabilitats del municipi als impactes del canvi climàtic i una proposta d’accions per poder assolir els objectius.

Segons informa el consistori, en aquests moments s’està treballant en la proposta i consens d’actuacions i mesures que permeten reduir les emissions de CO²  de manera automàtica. De fet, una de les diferències d’aquest nou pla PAESC amb l’anterior és que també inclou mesures d’adaptació, que no busquen un impacte immediat, sinó una adaptació a mig termini per a què l’entorn pugui adaptar-se paulatinament.

El nou pla d’acció és conseqüència del compromís que van signar els alcaldes i alcaldesses per a l’energia i el clima.  A més, segons l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, promotora i coordinadora del nou Pacte, va atorgar a Mataró un ajut tècnic consistent en la contractació d’una consultora externa per redactar el document.