Mataró Notícies

Morón recorrerà la sanció que li ha imposat Podem

Morón recorrerà la sanció que li ha imposat Podem

Cristina Salad

Montse Moron, líder de VoleMataró, recorrerà la sanció que li ha imposat la Comissió de Garanties de Podem Catalunya, segons la qual se la suspèn de les seves funcions com a secretaria general del partit a la capital del Maresme per un període de sis mesos. Per Moron el càstig és excessiu i per això reclamarà davant d’aquest mateix òrgan del seu partit. Pels mateixos motius, Podem també sanciona a David Lloveras, responsable de comunicació i xarxes socials. En el seu document, la comissió va els acusa de  “pràctiques organitzatives  antidemocràtiques i comportaments agressius”. Ambdós han negat que la sanció que exposa la resolució suposi una inhabilitació de les seves funcions i només admeten que les maneres no van ser les correctes.

En el cas de Moron, la suspensió es refereix a les seves funcions de partit però no l’afecta en el seu paper com a representant del grup de Volem a l’Ajuntament.

La sanció arriba en paral·lel a l’expulsió d’Anna Maria Caballero de Podem, pel que consideren una infracción molt greu, acusant-la de trànsfuga. La Comissió de Garanties de Podem Catalunya considera que hauria d’haver buscat consens i debatut amb honestedat i l’insta a tornar la seva acta de regidora. Moron ha celebrat l’expulsió.

 

Tot plegat es remunta al moment en què Anna Maria Caballero, que va entrar el 2105 a l’Ajuntament de Mataró com a representant del grup de VoleMataró va passar al grup mixt. La direcció del partit va mostrar aquest dimecres el seu suport explícit a Moron i Lloveras amb la seva presència a la roda de premsa.