Mataró Notícies

Mora: "La liquidació de 2012 ha obligat a refer el pressupost i a endarrerir el calendari"

Mora: "La liquidació de 2012 ha obligat a refer el pressupost i a endarrerir el calendari"

Eli Solsona

L’alcalde, Joan Mora, explica que la liquidació del 2012 –s’ha tancat amb un romanent negatiu de 2,6 milions d’euros- ha posat en evidència que alguns ingressos amb què comptava el consistori han anat a la baixa durant l’any passat. Això, segons explica, ha obligat a modificar i reajustar el pressupost de 2013 per tenir en compte la despesa pressupostària real del 2012 i, per tant, s’ha endarrerit el calendari. Mora apunta també que ara la resta de formacions ja tenen la proposta de pressupost sobre la taula per començar a debatre-la.

Tant l'alcalde com el regidor d'Atenció i Administració Ciutadana, Ramon Reixach, admeten que, si el govern espanyol tira endavant un nou pla de proveïdors, això permetria saldar el deute de la factura de l’edifici del Rengle però que, d’altra banda, aquest nou pla de proveïdors obligaria a elaborar un nou pla d’ajust per poder acollir-s’hi. En qualsevol cas, Joan Mora va reconèixer que seria “bo” per la ciutat tenir un pressupost però que el futur de la ciutat “està hipotecat pels deutes de PUMSA”.

L’alcalde va afirmar que el govern està a l’espera també de saber quina serà l’aportació de la Generalitat i de l’Estat per acabar de tancar els números.