Mataró Notícies

Noe Ayguasenosa, escollida per unanimitat nova presidenta d'ICV Mataró

Noe Ayguasenosa, escollida per unanimitat nova presidenta d'ICV Mataró

Eli Solsona

Noe Ayguasenosa, escollida per unanimitat nova presidenta d'ICV a Mataró durant l'assemblea local de la formació celebrada aquest matí. Ayguasenosa substitueix en el càrrec a Sergi Morales, president de la formació en els últims cinc anys. La nova executiva, l'informe polític i organitzatiu també s'han aprovat per unanimitat. També s'ha donat llum verda a les línies estratègiques a seguir durant els propers 4 anys.

Una de les prioritats dels ecosocialistes és la “lluita contra les retallades i les injustícies socials que pregonitza la dreta”. Ayguasenosa alerta que cal vetllar per salvar l’estat del benestar i per això fa una crida a rebel•lar-se contra la “criminalització de les mobilitzacions” i a “reivindicar els drets socials des de la lluita política i social”. A més a més d’aquesta lluita per mantenir l’estat del benestar, la nova presidenta d’ICV també es marca com a repte dotar el partit de més musculatura interna, "fer front a la xenofòbia" posant especial atenció als discursos que “atempten contra la cohesió social” i donar sortida a la crisi. Una crisi que, segons apunta Ayguasenosa, “no és només econòmica” sinó que és una crisi “del model capitalista i també és una crisi sostenible”.

Durant la cloenda de l’assemblea local de la formació, el president sortint Sergi Morales ha reivindicat la feina feta i s’ha mostrat satisfet de deixar el càrrec d’un partit que “ara està cohesionat i unit internament”. També ha insistit en el valor "de la militància activa a la política" i en la necessitat de "d'estar al costat de la gent i defensar el mateix paper al carrer i a les institucions".

El vicepresident i senador ecosocialista, Jordi Guillot, per la seva banda, ha esperonat els militants a lluitar per fer front a la “gestió errònia que està fent la dreta de la crisi econòmica” i ha celebrat que la “feminització d’Iniciativa comenci a Mataró” amb l’elecció de Noe Ayguasenosa com a presidenta.

 

Noe Ayguasenosa
La nova presidenta d’ICV té trenta-sis anys, és diplomada en Gestió i Administració Pública i en Cultura de Pau. Ha format part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i d’altres entitats juvenils i socials. També ha estat militant del moviment per la Pau i consellera de districte de Sant Andreu (Barcelona). Va participar en els dos governs d’Entesa a la Generalitat de Catalunya, en l’equip que va dissenyar l’Institut Català Internacional per la Pau, i també aplicant el diàleg en conflictes d’ordre públic i seguretat. Actualment, forma part del Secretariat i la Comissió Executiva d’ICV de Mataró, així com de la Comissió Executiva i el Consell Nacional d’ICV.

Ayguasenosa entén la política com un “compromís social, polític i personal”. És la primera dona que assumeix la presidència de l’agrupació local d’ICV i considera que la seva condició de dona permetrà “impregnar la política de mirada femenina”. Pel que fa a la nova comissió executiva del partit, Ayguasenosa l’ha definida com a una “combinació de renovació i experiència”.