Mataró Notícies

Ortega reconeix que la Generalitat no té calendari per pagar el deute als ajuntaments

Ortega reconeix que la Generalitat no té calendari per pagar el deute als ajuntaments

Eli Solsona

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, reconeix que la Generalitat no té un calendari fixat per pagar els diners que deu als ajuntaments. Ortega ho ha explicat durant la compareixença posterior al Consell Executiu del Govern.

Recordem que el novembre, l’alcalde Joan Mora reclamava a la Generalitat que fes efectiu el pagament dels 13 milions i mig d’euros que hi havia comptabilitzats i que corresponien a subvencions i traspassos des del 2001. Una xifra que, segons Mora, s’hauria reduït fins aproximadament els 8 milions a finals d’any. Avui, Joana Ortega, ha explicat que pagar els diners que es deuen als ajuntaments és una prioritat per a l’executiu d’Artur Mas, però no s’ha aventurat a posar cap calendari.

Els diners que la Generalitat deu a l’ajuntament de Mataró corresponen a subvencions i traspassos que l’administració catalana havia de fer i que, per un motiu o per un altre, no n’ha fet el pagament. Precisament la setmana passada el PSC reclamava a la Generalitat que fes efectiu el pagament d’aquest deute perquè podia provocar greus problemes de tresoreria a la corporació municipal.

El passat 19 de gener, el president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, explicava en una entrevista als Matins de TV3 que els ajuntaments calculen que la Generalitat els deu entre 900 i 1000 milions d’euros.