Mataró Notícies

Podem sanciona Morón i expulsa Caballero del partit

Podem sanciona Morón i expulsa Caballero del partit

Clara Sanchez

La Comissió de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya sanciona Montse Morón, Anna Caballero i David Lloveras, segons publica 'El Periódico'. Es tractaria d’un únic expedient sancionador que respondria a “pràctiques organitzatives antidemocràtiques i comportaments agressius”.

A la líder de la formació a Mataró i regidora de Volem, Montse Morón, se li hauria d’aplicar “una inhabilitació per exercir càrrecs en el sí del partit i en representació del mateix per sis mesos”. Una sanció que també recau sobre el responsable de comunicació de Podem i Volem Mataró, David Lloveras, a qui també se li prohibeix gestionar durant un termini de mig any les xarxes socials de l’agrupació. Segons explica el mateix Lloveras, responsable de comunicació, Podem Catalunya encara no els ha comunicat la inhabilitació de manera oficial, tot i que són conscients que la resolució existeix.

Pel que fa a Anna Caballero, representant municipal de Podem des del grup mixt com a regidora no adscrita, se l’expulsa pel que la Comissió considera una infracció molt greu. La Comissió de Garanties creu que ha d’entregar la seva acta com a regidora perquè són del parer que hauria d’haver “debatut amb honestedat totes les opinions, buscar el consens i rebutjar el transfuguisme”. En paraules als micròfons de Mataró Ràdio, Anna Caballero, ha assegurat que aquesta sanció respon a una persecució que estan rebent “tots els companys que han entrat a Catalunya en Comú”. Caballero explica que el gener del 2016 la Comissió de Garanties tant a nivell de Catalunya com estatal ja van descartar que hagués actuat com a trànsfuga. Per això, Caballero ha afirmat que recorrerà aquesta resolució i destaca que l’acta de regidora és personal i que per tant seguirà treballant a l’ajuntament.

Tot plegat s’inicia per la decisió d’Anna Caballero de passar de Volem Mataró al grup mixt com a regidora no adscrita. Una decisió que va rebre per part de Morón i Lloveras respostes excessives, a parer de la Comissió de Garanties de la formació, i que no poden emparar-se en la llibertat d’expressió, com asseguren que pretenia Montse Morón.

Per aquest motiu, i segons 'El Periódico', Podem considera que incompleixen l’estatut del partit perquè aquestes manifestacions publiques, en resposta a la sortida de Caballero del grup municipal, “desacrediten personalment o menystenen” a Caballero. També consideren excessiu que Morón financés una campanya a Facebook, a change.org i intentessin organitzar un “escratx” a casa de Caballero per demanar que entregués la seva acta de regidora.