Mataró Notícies

Quim Fernàndez fa costat a l’alcalde per frenar l’arribada de macroprostíbuls a la ciutat

Quim Fernàndez fa costat a l’alcalde per frenar l’arribada de macroprostíbuls a la ciutat

Cristina Salad

El primer tinent d’alcalde i cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, defensa l’actitud i les accions de l’alcalde David Bote per frenar l’arribada de macroprostíbuls a la ciutat. Fernàndez ho ha dit durant l’entrevista de balanç de mig mandat que hem realitzat Mataró Ràdio i M1tv. Durant la mateixa, el cap del grup municipal de CiU ha refermat el posicionament unitari de tot el consistori per evitar l’arribada d’aquests macroprostíbuls a la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que la feina feta ja durant els mandats anteriors (2007-2011 i 2011-2015) per evitar la seva obertura. En l’actual, la unitat també s’ha fet palesa després de la sentència del Suprem que anul·la alguns dels punts de l’ordenança que regula l’obertura de prostíbuls a Mataró. Arrel d’això, la setmana passada es va publicar una declaració oficial de David Bote en la que exposava la possible vinculació d’un dels seus familiars amb aquest tema. Pel cap del grup municipal de CiU no hi ha cap altre tema que generi tanta unitat com aquest: cap dels grups vol macroprostíbuls, tampoc l’alcalde, i així ho ha demostrat.

Sobre l’estat de salut del pacte que va portar la sociovergència al govern mataroní, Fernàndez destaca, com ja va fer l’alcalde a la seva entrevista, que gaudeix de bona salut. Pel cap del grup de CiU era qüestió que dos partits que mai havien treballat junts es posessin d’acord i actuar amb responsabilitat.

Bon enteniment que Fernàndez espera es pugui estendre també ara amb la convocatòria del referèndum sobre la independència convocat per l’u d’octubre. De fet el PSC i CiU apunten a posicionaments diametralment oposats. Mentre CiU ha apostat per la independència i el dret a decidir, el PSC s’ha distanciat d’aquesta postura, amb l’alcalde Bote ja va apuntar en el seu moment que no cediria espais públics per la celebració del mateix. Per Quim Fernàndez cal esperar a que es concreti com serà la convocatòria per donar discutir el necessari i arribar a acords i consensos.

Sobre el seu futur polític, Fernàndez no ha volgut desvetllar si continuarà més enllà del 2019.

Poden recuperar l’entrevista completa accedint a mataroradio.cat i a m1tv.cat.