Mataró Notícies

Rebaixen el sou al gerent del Port de Mataró, Joan Bellavista

Joan Bellavista, acompanyat del conseller Josep Rull i de l'alcalde, David Bote

Rebaixen el sou al gerent del Port de Mataró, Joan Bellavista

Elisabet Solsona

El gerent del Port de Mataró, Joan Bellavista, era un dels alts càrrecs de la Generalitat que més cobraven. Amb una retribució anual de 132.400€ a 31 de desembre de 2015, Bellavista percebia un sou superior al d'un conseller de la Generalitat. Ara, se li rebaixarà la nòmina fins els 105.000€. Ho ha anunciat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, durant una entrevista concedida a Mataró Ràdio. Font ha explicat que aquesta rebaixa es deu al fet que el Consorci Port Mataró forma part del sector públic de la Generalitat i, per tant, també està subjecte als controls financers de la Intervenció General. En l’últim informe d’aquest organisme, s’afirma que el règim jurídic a aplicar és el de la Generalitat i que les retribucions no poden superar les que rep un conseller. Així doncs, i acollint-se a aquest fet, el Consell de Govern del Consorci va aprovar aquesta rebaixa de sou en l’última reunió, celebrada el 21 de desembre de 2016. Ara, explica Font, aquest acord ha de rebre el vistiplau del Govern perquè pugui ser aplicat, tràmits que es preveu que concloguin durant aquest hivern.

Per decidir quina retribució havia de percebre Joan Bellavista, el Consorci va encarregar a una empresa consultora especialitzada en matèria de recursos humans. Aquesta consultora va recomanar una forquilla compresa entre els 100.000 i els 122.000 euros, tenint en compte les característiques del lloc de treball i les responsabilitats que comporta. Davant d’aquesta forquilla, es va optar perquè el nou sou del gerent fos a l’entorn dels 105.000 euros, explica Font.

Joan Bellavista va ser nomenat gerent del Consorci Port Mataró l’any 1998. Per aquest càrrec actualment percebia 132.400€. Malgrat aquesta rebaixa de sou, que ara serà de 105.000€, Bellavista manté una retribució superior a la del propi secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font –cobra prop de 85.000€ anuals-. Els consellers del Govern cobren pràcticament 110.000€ anuals i, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, gairebé 137.000€.