Mataró Notícies

Refet el projecte del Rengle i Lepant-Churruca per desencallar la modificació urbanística

Refet el projecte del Rengle i Lepant-Churruca per desencallar la modificació urbanística

Eli Solsona

L’ajuntament revisa el planejament del Rengle i Lepant-Churruca per desencallar la modificació urbanística que ha de permetre transformar l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper, edifici protegit, en el nou edifici de l’escola Angeleta Ferrer. Aquesta modificació ja s’havia aprovat durant el mandat passat però la Generalitat no hi va donar el vistiplau definitiu. Ara, s’ha fet un text refós per canviar el planejament al sector i aconseguir que la Direcció General d’Urbanisme hi doni llum verda. L’alcalde, Joan Mora, admet que la situació econòmica fa que no hi hagi calendari per construir la nova escola que ha de substituir l’actual edifici de la plaça de Cuba.

Amb aquesta modificació de planejament, aprovada al ple de gener, s’atorguen usos residencials i d’equipaments a sòls industrials que ja no estan en funcionament. Ara, per aconseguir el vistiplau de la Generalitat al projecte, s’ha traspassat part del sostre residencial previst al Rengle a Lepant-Churruca, on es construiran aproximadament uns 61 habitatges: 33 de protecció pública, 17 concertats i 11 lliures. Els baixos seran per a locals comercials i equipaments municipals. A l’àmbit del Rengle, es preveuen uns 92 habitatges de renda lliure, en un edifici amb un màxim de 14 plantes.

Per garantir que els nous espais lliures previstos al Rengle siguin efectius quan es construeixin els pisos, l’ajuntament no concedirà les llicències de primera ocupació dels habitatges si abans no s’han urbanitzat les zones verdes.