Mataró Notícies

Rey: "Ni Diego Torres ni Josep Ibern han cobrat del TCM ni hi han fet mai cap classe"

Rey: "Ni Diego Torres ni Josep Ibern han cobrat del TCM ni hi han fet mai cap classe"

Eli Solsona

El regidor de promoció i president del TecnoCampus, Miquel Rey, ha estat taxatiu en la seva resposta a la pregunta del PP. Rey sentencia que “ni Torres ni Ibern no han cobrat mai ni un euro del TecnoCampus” i que mai no han arribat a impartir cap classe al Màster d'Emprenedoria i Innovació.

Confessa no entendre perquè el PP ha recuperat ara aquest tema, tenint en compte que aquest fulletó estava a l’expedient que l’ajuntament va elaborar quan va esclatar el cas Nóos i va sortir a la llum que l’institut d’Urdangarín i Diego Torres havia emès factures al consistori -factures emeses entre 2002 i 2010 per un valor total de 89.000 euros, en què no es va detectar cap irregularitat-.  Rey també afegeix que, en qualsevol cas, quan es va editar el fulletó el maig de 2010, no hi havia "cap ombra de sospita" ni sobre Diego Torres ni sobre Josep Ibern i que, en aquell moment, Torres era professor d'ESADE i Ibern patró del TecnoCampus.

Diego Torres va ser imputat pel jutge a principis de 2011 i, a finals d’any, quan es va aixecar el secret del sumari, va ser quan es van destapar les presumptes irregularitats que Torres i Urdangarín haurien comès a través de l’Institut Nóos. Pel que fa a Josep Ibern, va ser a finals de 2012 quan va cobrar una indemnització milionària en dimitir com a president de Caixa Laietana, entitat ja integrada en Bankia. Una decisió que Ibern va prendre mesos després que esclatés el cas de les participacions preferents, una comercialització fraudulenta que ha afectat més de 6.000 mataronins que havien adquirit aquest producte a Caixa Laietana.